Pedagogia mediambiental: horts escolars a Ribera-Salines

Durant el darrer cap de setmana d’octubre, famílies i grups d’infants de l’esplai Mowgli i del Col·legi Sant Antoni Maria Claret (SAMC), ambdós a Cornellà de Llobregat, van venir a visitar i a conèixer la Bardissa, l’hort autogestionat i comunitari de la nostra Plataforma.

Vam realitzar algunes activitats de sembra i els vam donar a conèixer el nostre espai, l’àrea única on s’hi ubica i la seva importància mediambiental i per a la salut ciutadana. A més a més, de manera pedagògica els vam explicar els reptes als quals s’enfronta tot aquest espai, que podria desaparèixer per la construcció de fins a 2.500 habitatges.

Agraïm de tot cor la creixent confiança de les famílies i l’interès de les entitats que poc a poc s’apropen a la nostra Plataforma i que adopten i comparteixen amb preocupació la nostra reivindicació i objectius veïnals. Això ens anima a continuar amb aquesta mena d’activitats per a totes les edats i per a traslladar generacionalment la cura i l’estima pel patrimoni natural que ens envolta!

Si voleu plantejar-nos una visita d’aquesta mena per a grups, recordeu que la Bardissa obre cada diumenge al públic! Podeu contactar-nos a contacte@riberasalines.cat i farem el possible per ajudar-vos-hi gràcies als nostres voluntaris!

Us compartim unes imatges d’aquestes jornades (limitades per protegir el dret a la intimitat de la mainada). Oi que fa goig gaudir de tota aquesta canalla ajudant-nos a fer créixer l’hort?