La plataforma Ribera-Salines anuncia una manifestació el pròxim 29 de Juny

La Plataforma Ribera-Salines, moviment veïnal que va néixer a mitjan 2021 per fer front a l’especulació urbanística de Cornellà, ha anunciat que convoca una
manifestació el pròxim 29 de juny contra el plà urbanístic de Ribera-Salines.

Degut al fracàs de les converses amb l’Ajuntament de Cornellà, des de la plataforma Ribera-Salines han iniciat un seguit de mesures per a donar més visibilitat al problema i amb l’objectiu de sumar forces:

 • Campanya d’adhesions al Manifest contra l’ARE Ribera-Salines. La plataforma
  ha iniciat una campaña de difusió per aconseguir el suport d’entitats al Manifest
  contra l’ARE Ribera-Salines. En breu començaran a recollir signatures de particulars, especialment dels veïns i veïnes de Cornellà. A la pàgina web de la plataforma es pot trobar el llistat, amb més de 30 entitats adherides.
 • Presència reivindicativa en actes institucionals. Un cop que l’Ajuntament no vol
  obrir espais de diàleg amb la ciutadania envers els futurs plans urbanístics, des de la plataforma augmentaran la seva presència reivindicativa en actes com plens,
  presentacions i activitats que s’organitzen des del govern local.
 • Manifestació contra l’ARE Ribera-Salines. Amb motiu del ple municipal de juny, la
  plataforma convoca una manifestació-concentració ciutadana i d’entitats el proper 29 de juny davant l’Ajuntament a les 19 hores, on s’espera aglutinar al màxim nombre de persones. L’objectiu és demostrar que el moviment veïnal i social contra l’ARE Ribera-Salines, no és només de grups ecologistes, ni son “quatre gats benestants”, tal i com va dir l’alcalde Antoni Balmon.

Els objectius de la Plataforma són:

1- Anul·lar el pla urbanístic ARE Ribera-Salines, protegint la zona com agrícola i pel lleure públic.

2- Fomentar la participació ciutadana en polítiques urbanístiques i mediambientals per a aconseguir un model de ciutat més democràtic, sostenible i igualitari.

3- Atendre les necessitats d’habitatge assequible a través del lloguer social, la rehabilitació de pisos i locals buits i amb el parc públic de vivenda, sense necessitat d’urbanitzar espais verds o agrícoles.

Cartell de la Manifestació