La Bardissa, el nostre hort

Un hort obert contra l’amenaça del ciment

La Bardissa és l’hort comunitari, autogestionat i obert al públic de la Plataforma Ribera-Salines: un espai de trobada, de reivindicació i de tradició agrícola

Bardissa

f. Tanca feta d’esbarzers, d’arços, etc. Per entrar a l’hort, vaig haver de saltar la bardissa.

Diccionari de la Llengua Catalana, Institut d’Estudis Catalans

La Bardissa fou la primera iniciativa per llançar i cohesionar l’activisme i el discurs mediambiental dels membres de la Plataforma Ribera-Salines.

Des dels seus inicis està situada en un indret discret, allunyada de l’enrenou urbà i d’alguna que altra identificació i pressió de la policia municipal. Ocupa més d’un centenar de m2 al bell mig de la zona agrícola, fèrtil i inundable que es troba amenaçada pels vora 2.500 pisos que pretén edificar el projecte ARE Ribera Salines. L’espai s’ha convertit en l’ànima del col·lectiu i representa aquells interessos contraposats i combatius a l’especulació urbanística.

La inauguració de l’hort va tenir lloc dissabte 18 de setembre de 2021 amb una assistència d’unes 100 persones. Des de llavors, està obert a les assemblees quinzenals de la Plataforma i també al públic cada diumenge al matí.

Cada diumenge, la Bardissa obre al públic

La Bardissa és un hort semiurbà i per tant és un lloc de conreu i treball agrícola, però alhora un espai de difusió de la Plataforma Ribera-Salines, de reivindicació, de participació i de debat. Per aquest motiu, volem que en formeu part i us el sentiu ben vostre!

El nostre col·lectiu us convida a conèixer-lo cada diumenge perquè ens hi conegueu, ens ajudeu a fer-lo créixer i perquè pugueu saber de primera mà quines conseqüències negatives provocaria l’ARE Ribera-Salines.

HORARI ESTIU 2024:

  • Diumenges de 18h a 20h
  • Dilluns de 17h a 19h

Hi podeu arribar a través de les següents coordenades a l’aplicació de mapes del vostre dispositiu mòbil: 41.351469, 2.065776

Seguiu sense trobar l’hort? Si no us aclariu, comenceu a partir de la rotonda que encreua l’avinguda del Baix Llobregat amb el passeig dels Ferrocarrils Catalans. Veureu que al costat oposat a la trama urbana hi ha un solar amb un aparcament i diversos horts i zona riberenca.

Entreu a l’aparcament una mica més enllà de la rotonda, per on hi accedeixen els cotxes, i veureu que a mà esquerra hi ha un camí estret i força recte: és la carretera Vella de Sant Boi de Llobregat. Continueu tot recte i veureu com, a mà dreta i entre diversos matolls força densos, hi ha un cartell i l’entrada ben indicada de la Bardissa.