Inauguració de la Bardissa, l’hort contra l’ARE Ribera-Salines

L’acte inaugural de l’hort popular de la Plataforma el 18 de setembre de 2021 pretén esdevenir el símbol de lluita contra la especulació urbanística a Cornellà de Llobregat. S’hi llegirà el manifest del col·lectiu i s’hi celebraran dos tallers agrícoles aptes per a qualsevol públic.

El proper 18 de setembre de 2021 us convidem a l’obertura pública de les portes de la Bardissa, l’hort autogestionat pel veïnat de Cornellà de Llobregat i a través del qual es vol vehicular i reivindicar la protecció de Ribera-Salines, darrer baluard natural i agrícola del municipi. L’àrea està amenaçada per un macroprojecte urbanístic, l’ARE Ribera-Salines, que hi preveu fins a 2.497 nous habitatges, aparcaments, equipaments i una estació de ferrocarril en zona declarada inundable.

Cartell inauguratiu de l’acte (Plataforma Ribera-Salines, CC-BY-SA 4.0)

L’acte tindrà el seu lloc d’inici al davant de l’estació Cornellà-Riera dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a les 10.00 hores del matí. Des d’allà, caminarem conjuntament fins a l’entrada de l’hort, on hi llegirem el manifest de la Plataforma i hi celebrarem dos tallers: una plantada de calçots i la creació de testos en ampolles de plàstic reciclades per a revitalitzar encara més l’hort! També s’hi llegiran unes paraules i el manifest del col·lectiu.

Serà un esdeveniment obert, sense inscripció i apte per a famílies i per a totes les edats. Per als qui vulgueu participar dels tallers, us encoratgem a portar roba i calçat còmodes que es puguin embrutar, gorra, crema solar i també aigua per a hidratar-vos i protegir-vos bé del sol del migdia.

Us hi esperem per defensar el futur de Cornellà!